چرا کودکان دچار اوتیسم می شوند؟ "دلایل اوتیسم کودکان"
یکی از اختلالات جهانی رایج در میان کودکان اوتیسم است. اما چرا کودکان به این اختلال دچار می‌شوند؟ آیا راهی برای تشخیص یا حتی پیشگیری وجود دارد؟ آیا عوامل به خصوصی در به وجود آمدن این اختلال ژنتیکی دخیل هستند؟ در تن مگ بخوانید!
تبلیغات در سایت تن مگ

برای سفارش تبلیغات در سایت تن مگ (رپورتاژ، بنری) کافی است روی بنر بالا بزنید، در صورتی که لینک پرومکس نیاز داشتید هم لینک مقاله مورد نظر را ارسال کنید تا هزینه برای شما ارسال شود.

یکی از بیماری و مشکلات ژنتیکی که در طی سال های اخیر بیش از پیش در بین کودکان دیده شده و به تعداد مبتلایان افزوده می شود، بیماری اوتیسم است. اوتیسم یک بیماری ناشناخته ژنتیکی است که به عنوان یک نوع اختلال تکاملی هم تلقی می شود. به همین دلیل ممکن است علائم اوتیسم از سنین مختلف نمایان شده و بتوان سریعا آن را تشخیص داد.

با این وجود هنوز هم این بیماری ژنتیکی توسط برخی از والدین و پزشکان به راحتی شناسایی نمی شود. همچنین طبق بررسی های انجام شده، می توان گفت که اختلال طیف اوتیسم برای اولین بار از سن دو یا سه سالگی در کودکان نمایان شده و قابل تشخیص است. به همین منظور در ادامه این مقاله نیز قصد داریم به منظور آشنایی بیشتر به بررسی دلایل مبتلا شدن کودکان به اوتیسم بپردازیم.

بررسی دلایل مبتلا شدن کودکان به اوتیسم

بررسی دلایل مبتلا شدن کودکان به اوتیسم

برای آشنایی و درک بهتر دلایل مبتلا شدن کودکان به اوتیسم ابتدا بهتر است که با تعریف این بیماری آشنا شوید. اوتیسم یک اختلال رشدی- مغزی است که بر سلول های مغز جنین در همان دوران بارداری تاثیر می گذارد. فرد مبتلا به اوتیسم در مهارت ها و ارتباط های اجتماعی مشکل داشته و احساس ناراحتی و خشم را به شدت تجربه می کند.

شاید این علت یکی از مهم ترین علائم مبتلا شدن کودک به بیماری اوتیسم باشد. به طور کلی این بیماری ژنتیکی علائم متفاوت و متنوعی در کودکان مختلف دارد و همین ویژگی تشخیص این اختلال را دشوارتر می کند. در طی این بیماری که معمولا از سن 3 سالگی به بعد علائم خود را نشان می دهد، کودک تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران و دنیای بیرون را ندارد.

حتی ممکن است زمان مواجه شدن با افراد دیگر و بازی کردن هم رفتار پرخاشگرانه از خود نشان دهد که برای دیگران هم چندان خوشایند نیست. اما سوال مهم این است که چرا کودکان دچار اوتیسم می شوند؟ مهم ترین دلایل اوتیسم شامل موارد زیر است:

مشکلات ژنتیکی

یکی از مهم ترین دلایل ایجاد اوتیسم، مشکلات ژنتیکی است؛ چرا که برای ایجاد بیماری اوتیسم چندین ژن مختلف تاثیر دارند. به همین دلیل در برخی موارد می توان گفت که این بیماری در کودکان با اختلال ژنتیکی مثل سندروم رت، یا سندروم ایکس شکننده هم مرتبط و گاها مشابه است.

بنابراین می توان گفت که آسیب های ژنتیکی باعث ایجاد شدن دلایل اختلال اوتیسم می شود. در واقع وجود این آسیب های ژنتیکی باعث تاثیرات و مشکلات منفی روی مغز جنین در دوران بارداری شده و روی رشد صحیح و مناسب سلول های مغز نیز تاثیر منفی می گذارد. این مشکلات در پی یک دیگر باعث بروز این اختلال و بیماری اوتیسم می شود.

 

تغذیه مادر در دوران بارداری

مصرف تغذیه مناسب و صحیح در دوران بارداری برای همه خانم ها در رشد بهتر ارگان های مختلف بدن جنین تاثیر زیادی دارد. اما در برخی موارد طبق تحقیقات انجام شده مصرف غذاهای غیر ارگانیک، فریز شده، و دارای مواد افزودنی و… احتمال مبتلا شدن کودک به اختلال اوتیسم را افزایش می دهد.

به همین دلیل توصیه می شود برای جلوگیری از بروز این مشکلات قبل از دوران بارداری و همزمان با آن، علاوه بر مصرف مواد غذایی ارگانیک، از مکمل های مختلفی نظیر گروه ویتامین B و ویتامین D را با تایید و تجویز پزشک معالج خود مصرف کنید.

عوامل محیطی

طبق بررسی های انجام شده یکی دیگر از دلایل اوتیسم در کودکان عوامل محیطی مانند: فلزات سنگین در جو، آلودگی های محیطی و بروز مشکلات و بیماری های مختلف روحی مختلف در دوران بارداری و همچنین عفونت های ویروسی در این دوران احتمال مبتلا شدن به این بیماری را تشدید می کند.

برای مثال مادرانی که به صورت مرتب به عفونت های ویروسی مبتلا می شوند، یا به صورت ژنتیکی دارای بیماری های خود ایمنی هستند، ممکن است فرزند آن ها بیشتر در معرض خطر اختلال اوتیسم باشد.

دیابت و فقر آهن مادر در دوران بارداری

تحقیقات نشان می دهد که فقر آهن در دوران بارداری احتمال مبتلا شدن کودک به بیماری اوتیسم را تا 5 برابر افزایش می دهد. علاوه بر این، بروز این اختلال در مادرانی که در دوران بارداری یا قبل از آن دیابت دارند، نیز بیشتر از سایر زنان باردار دیده می شود. به صورتی که می توان گفت مادرانی که از هفته 26 بارداری به بعد دچار دیابت می شوند، نوزاد آن ها حدود 63 درصد بیشتر ممکن است دچار اوتیسم شوند.

 

تاثیر بیماری در دوران بارداری در اوتیسم کودک

 

مصرف برخی داروها در دوران بارداری

مصرف برخی از داروها در زمان بارداری توسط مادر مانند: داروهایی نظیر والپروئیک اسید و تالیدومید باعث می شود که نوزاد در معرض خطر و بیماری اوتیسم قرار بگیرد. همچنین مصرف داروهای ضد افسردگی زمان بارداری می تواند در بروز این اختلال موثر باشد.

افزایش سن بارداری مادر

برخی از والدین برای بارداری دیر اقدام می کنند یا ممکن است به دلایلی بارداری را به تعویق بیاندازند. به همین دلیل طبق بررسی های انجام شده می توان گفت که ممکن است افزایش سن والدین به ویژه سن مادر برای بچه دار شدن، احتمال مبتلا شدن نوزاد به بیماری اوتیسم را افزایش دهد. چرا که با افزایش سن والدین برای اقدام به بارداری احتمال جهش ژنی در تخمک و اسپرم نیز افزایش می یابد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که افزایش سن مادر و پدر می تواند در افزایش احتمال مبتلا شدن نوزاد به اوتیسم موثر باشد.

 

برای مثال: در صورتی که سن مادر بیشتر از 40 سال باشد، حدود 15 درصد احتمال مبتلا شدن نوزاد به اوتیسم افزایش می یابد. همچنین کم بودن سن مادر نیز تاثیر منفی بر رشد مغز کودک داشته و مبتلا شدن نوزاد به اوتیسم تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. علاوه بر این، در این مورد، تحقیقات مختلفی روی سن پدر و احتمال مبتلا شدن به این اختلال نیز انجام شده است. بنابراین می توان گفت که با افزایش سن پدر، سن اسپرم ها افزایش یافته و ممکن است نوزاد با احتمال بیشتری به این اختلال مبتلا شود.

جمع بندی

همان طور که می دانید یکی از بیماری ها و اختلالات مهم که در بین برخی از کودکان دیده می شود، بیماری اوتیسم است. به طور کلی عوامل و دلایل مختلفی در بروز این بیماری موثر است که در این مقاله به طور کامل به بررسی این دلایل پرداخته شد. با مطالعه این مقاله می توانید با مهم ترین دلایل مبتلا شدن کودکان به اوتیسم آشنا شده و اقدامات لازم برای جلوگیری از مبتلا شدن به این اختلال یا درمان آن را انجام دهید.

لطفا با امتیاز دادن، حمایت کنید🙏

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

اشتراک گذاری مطلب:
Picture of تیم تولید محتوای تن مگ
تیم تولید محتوای تن مگ

تیم تحریریه تن مگ متشکل از تعدادی جوان با استعداد و متخصص می‌باشد که هرکدام به نحوی در حیطه خاصی از موضوعات سایت دارای مهارت و تجربه می‌باشند. افراد تیم متشکل از: آرش فرشاد، نسترن خیرمند، نسیم خدابنده لو و پرنیان طباطبایی می‌باشند. هر کدام از این افراد تخصص خود را داشته و بر اساس تجارب خود نسبت به تولید محتوا در سایت تن مگ، اقدام میکنند!

Picture of تیم تولید محتوای تن مگ
تیم تولید محتوای تن مگ

تیم تحریریه تن مگ متشکل از تعدادی جوان با استعداد و متخصص می‌باشد که هرکدام به نحوی در حیطه خاصی از موضوعات سایت دارای مهارت و تجربه می‌باشند. افراد تیم متشکل از: آرش فرشاد، نسترن خیرمند، نسیم خدابنده لو و پرنیان طباطبایی می‌باشند. هر کدام از این افراد تخصص خود را داشته و بر اساس تجارب خود نسبت به تولید محتوا در سایت تن مگ، اقدام میکنند!

تبلیغات شما در تن مگ برای تبلیغات در سایت ما کافی است بر روی دکمه زیر کلیک کنید و پلن های تبلیغاتی ما را ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی میگردی...؟