روش های تشخیص عسل اصل و تقلبی
تبلیغات در سایت تن مگ

برای سفارش تبلیغات در سایت تن مگ (رپورتاژ، بنری) کافی است روی بنر بالا بزنید، در صورتی که لینک پرومکس نیاز داشتید هم لینک مقاله مورد نظر را ارسال کنید تا هزینه برای شما ارسال شود.

عسل به عنوان یکی از بهترین مواد جایگزین و فوق العاده به جای مصرف شکر تصفیه شده و سایر شیرین کننده های دیگر است. در واقع همان طور که می دانید مصرف شیرین کننده های غیر طبیعی میزان کالری بسیار زیادی دارد و به سلامتی افراد به ویژه در سنین بالا آسیب می رساند.

به همین دلیل بسیاری از خانواده ها به منظور حفظ سلامت خود، از عسل استفاده می کنند. چرا که عسل در مقایسه با شکر یا سایر شیرین کننده های دیگر، میزان زیادی مواد مغذی، مواد معدنی،  و آنزیم های زنده دارد که برای سلامتی بدن انسان بسیار مفید است.

مقاله پیشنهادی:
بهترین عسل فروشی تهران

اما مشکلی که امروزه زمان خرید عسل طبیعی و اصل وجود دارد، تشخیص دادن عسل اصل از تقلبی است. چون متاسفانه برخی از فروشندگان به منظور سود بیشتر، عسل را با آب و شکر ترکیب کرده و به فروش می رسانند. به همین نحوه تشخیص عسل اصل و تقلبی برای خریداران مشکل شده است.

به همین دلیل خریداران و مصرف کنندگان عسل به ویژه خریداران عمده برای خرید بهتر به دنبال یادگیری و انجام روش های تشخیص اصل از تقلبی هستند.

 

7 روش تشخیص عسل اصل و تقلبی

در ادامه این مطلب به بررسی روش های شناخت و تشخیص عسل اصل از تقلبی می پردازیم. مهم ترین روش های تشخیص عسل اصل از تقلبی به شرح زیر است:

7 روش تشخیص عسل اصل و تقلبی

 

1. انجام آزمایش تخصصی

یکی از بهترین روش های تشخیص دادن عسل اصل، انجام آزمایش تخصصی در آزمایشگاه است. این روش معمولا برای افرادی که قصد خرید عمده عسل را دارند، پیشنهاد می شود.

علاوه بر این، بسیاری از فروشگاه های معتبر هم به منظور افزایش رضایت خریداران و مشتریان خود، زمان فروش عسل برگه آزمایش را همراه با آن به مشتری ارائه می کنند تا از خرید خود مطمئن شوند.

در این آزمایش، میزان ساکارز، رطوبت، هیدروکسی متیل فورفورال، گلوکز، فروکتوز و… بررسی می شود. برای مثال طبق استانداردهای تعیین شده، میزان ساکارز طبیعی در عسل های اصل باید کم تر از 5 درصد باشد.

اما نکته مهم و قابل توجه این است که این میزان ممکن است در برخی از عسل ها با توجه به نوع زنبور عسل، متفاوت باشد. بنابراین در صورتی که میزان ساکارز موجود در عسل بیشتر از 5 درصد هم باشد، طبیعی است.

 

2. تشخیص عسل با انگشت

یکی از ساده ترین روش های تشخیص عسل با انگشت این است که مقدار کمی عسل را روی انگشت خود قرار دهید و بررسی کنید که آیا عسل رقیق است یا غلیظ؟ طبق گفته و عقیده زنبورداران حرفه ای و با سابقه، در صورتی که عسل اصل و طبیعی باشد، غلظت بیشتری در مقایسه با عسل تقلبی دارد.

در صورتی که عسل بلافاصله از روی انگشت بریزد، نشان دهنده تقلبی بودن آن است. چون عسل طبیعی روی سطح قرار می گیرد، می چسبد و نمی ریزد.

 

3. مزه کردن عسل

یکی از رایج ترین روش های تشخیص عسل اصل این است که آن را بچشید و مزه کنید. عسل نا خالص و تقلبی به دلیل داشتن شکر اضافه ممکن است در دهان باقی بماند و سریعا در دهان حل نشود.

حتی در برخی موارد ممکن است روی زبان خود مقدار کمی شکر مشاهده کنید.

 

4. تست کردن عسل با آب سرد

تست کردن عسل با آب سرد یکی از بهترین روش های رایج و ارزان است که در خانه هم می توانید آن را انجام دهید. برای انجام این روش یک قاشق غذا خوری عسل را داخل یک لیوان آب سرد ریخته و هم بزنید. توجه کنید که آیا عسل در آب حل می شود یا خیر؟

عسل اصل و خالص به دلیل بافت متراکم تری که دارد، به صورت یک توده در ته لیوان ته نشین می شود. اما در صورتی که عسل تقلبی و بی کیفیت باشد، سریعا در آب حل می شود.

 

5. ترکیب عسل و سرکه

یکی از روش های آسان و ساده دیگر برای تشخیص دادن اصل بودن عسل ترکیب آن با سرکه است. برای این کار نیز مقدار کمی عسل را با سرکه ترکیب کنید. در صورتی که پس از چند ثانیه این ترکیب کف کند، ممکن است عسل تقلبی باشد.

 

6. حرارت دادن عسل

همان طور که در پاراگراف های بالاتر هم ذکر شد، عسل طبیعی و اصل حاوی میزان زیادی آنزیم های مفید برای بدن است. بنابراین توجه داشته باشید که با حرارت دادن عسل، آنزیم های آن تخریب شده و از بین می رود.

اما این روش برای تشخیص عسل اصل از تقلبی پیشنهاد می شود. برای انجام این روش مقدار کمی عسل را بردارید و روی حرارت بگیرید. اگر عسل اصل باشد، کف نمی کند و به حالت کاراملی تبدیل می شود.

اما در صورتی که عسل تقلبی و بی کیفیت باشد، سریعا کف کرده و به حالت حباب دار تبدیل می شود.

 

7. استفاده از نان تست

یک روش های دیگر برای شناخت و تشخیص عسل اصل از تقلبی، این است که مقداری عسل را روی نان تست بمالید. سپس کمی صبر کنید؛ در صورتی که پس از چند دقیقه عسل روی نان تست سفت شد، می توان گفت که عسل اصل و با کیفیت است. از طرفی اگر عسل تقلبی باشد، نان تست نم دار می شود.

 

خصوصیات عسل طبیعی چیست؟

خصوصیات عسل طبیعی چیست؟

 با توجه به اهمیت مصرف عسل طبیعی و اصل، امروزه مصرف عسل به عنوان یکی از بهترین شیرین کننده های طبیعی و موثر در درمان بیماری های مختلف شناخته می شود. اما نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که خرید و مصرف عسل طبیعی خواص ویژه و منحصر به فردی برای سلامتی دارد.

به همین دلیل برای بهره مندی از خواص عسل لازم است که با خصوصیات عسل طبیعی و اصل آشنا شوید. مهم ترین خصوصیات عسل طبیعی به شرح زیر است:

  1. عسل طبیعی و مرغوب بوی نسبتا تند و زیادی دارد. به همین دلیل توصیه می شود زمان خرید تست کنید که عسل بوی طبیعی و تندی داشته باشد و این به صورت ماندگار باشد. چرا که امروزه برخی از فروشندگان برای افزایش فروش خود، مقداری اسانس غیر طبیعی به آن می افزایند که سریعا پس از چند بار استفاده و باز کردن درب ظرف عسل، بوی آن از بین می رود.
  2. عسل طبیعی و با کیفیت را زمانی که می خورید، ممکن است کمی در گلو احساس سوزش کنید. در صورتی که برخی از عسل ها به دلیل ترکیب شدن با آب و شکر یا سایر افزودنی های شیرین، صرفا کمی مزه شیرینی داشته باشند و باعث اذیت شدن گلو نمی شود.
  3. یکی از ویژگی های اصلی عسل طبیعی این است که به صورت ناشتا نمی توان مقدار زیادی از آن را مصرف کرد. چون مصرف زیاد عسل با شکم خالی باعث دل درد برای فرد می شود.
  4. عسل های طبیعی معمولا رنگ تیره و زردتری دارند. البته این ویژگی ممکن است با توجه به نوع عسل و گرده گل مصرف شده توسط زنبور عسل متفاوت باشد. اما به طور کلی رنگ عسل مرغوب و با کیفیت کمی تیره و حتی مایل به قهوه ای است.

 

عسل های اصل و تقلبی چه تفاوت هایی دارند؟

عسل های اصل و تقلبی چه تفاوت هایی دارند؟

 در پاراگراف های پیشین این مطلب با ویژگی های مختلف و مهم عسل طبیعی و اصل آشنا شدیم. اما در برخی مواقع ممکن است برخی افراد به دلیل عدم شناخت ویژگی های عسل اصل و تقلبی و تمایز قائل نشدن بین این دو نمونه عسل، اقدام به خرید عسل تقلبی می کنند.

در واقع مصرف عسل تقلبی نه تنها برای سلامتی فرد مفید نیست، بلکه به دلیل داشتن شکر و آب (رطوبت زیاد) خاصیت خود را از دست می دهد. یکی از مهم ترین ویژگی های عسل اصل و طبیعی این است که میزان آب (رطوبت) در مقایسه با عسل تقلبی بسیار کم تر است.

در واقع دلیل اصلی این تفاوت به دلیل این است که زنبورداران متقلب برای تغذیه زنبورها از آب و شکر برای آن ها استفاده می کند. این میزان رطوبت طبق آزمایش های تخصصی در آزمایشگاه ها انجام شده و تشخیص داده می شود.

بسیاری از فروشگاه های آنلاین و حضوری به منظور افزایش رضایت مشتریان و خریداران این برگه آزمایش را روی خریدهای آنلاین و حضوری قرار می دهند. طبق استانداردهای جهانی، میزان رطوبت عسل طبیعی و اصل بین 18 تا 20 درصد است.

در صورتی که عسل هایی که در ایران یافت شده و به فروش می رسد، ممکن است که در برخی موارد رطوبت 20 درصدی داشته باشد و این عدد برای برخی از عسل ها مجاز است.

 

نتیجه گیری

یکی از چالش های اصلی خریدارانی که به صورت جزئی و کلی قصد خرید عسل را دارند، تشخیص عسل اصل از تقلبی است. به همین دلیل در این مقاله به بررسی کامل روش های شناخت و تشخیص عسل اصل و تقلبی و تفاوت بین این دو نوع پرداختیم. با مطالعه این مطلب می توانید به بهترین نحوه عسل اصل از عسل تقلبی را تشخیص داده و خرید خوبی داشته باشید.

لطفا با امتیاز دادن، حمایت کنید🙏

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

اشتراک گذاری مطلب:
Picture of تیم تولید محتوای تن مگ
تیم تولید محتوای تن مگ

تیم تحریریه تن مگ متشکل از تعدادی جوان با استعداد و متخصص می‌باشد که هرکدام به نحوی در حیطه خاصی از موضوعات سایت دارای مهارت و تجربه می‌باشند. افراد تیم متشکل از: آرش فرشاد، نسترن خیرمند، نسیم خدابنده لو و پرنیان طباطبایی می‌باشند. هر کدام از این افراد تخصص خود را داشته و بر اساس تجارب خود نسبت به تولید محتوا در سایت تن مگ، اقدام میکنند!

Picture of تیم تولید محتوای تن مگ
تیم تولید محتوای تن مگ

تیم تحریریه تن مگ متشکل از تعدادی جوان با استعداد و متخصص می‌باشد که هرکدام به نحوی در حیطه خاصی از موضوعات سایت دارای مهارت و تجربه می‌باشند. افراد تیم متشکل از: آرش فرشاد، نسترن خیرمند، نسیم خدابنده لو و پرنیان طباطبایی می‌باشند. هر کدام از این افراد تخصص خود را داشته و بر اساس تجارب خود نسبت به تولید محتوا در سایت تن مگ، اقدام میکنند!

تبلیغات شما در تن مگ برای تبلیغات در سایت ما کافی است بر روی دکمه زیر کلیک کنید و پلن های تبلیغاتی ما را ببینید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی میگردی...؟